Seleccionar página

Acte 25N STOP Violència Masclista 2019

por | Nov 27, 2019

El passat 25 de Novembre -Dia contra les Violències Masclistes- Viladones va dur a terme el seu primer acte com a Associació, en col·laboració amb l’ajuntament de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor i el Vilama Gospel Cor.

 

25N Dia contra les Violències Masclistes

El 17 de desembre de 1999 l’Assamblea General de les Nacions Unides va definir el 25 de Novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Des que es contabilitzen les víctimes de violència masclista a Espanya -fa 16 anys- han estat assesinades fins a 1.027 dones. 

Aquest 2019, ja en són 55…  

Per elles, per les que ja no hi són, Viladones va voler fer un acte en la seva memòria el dilluns 25 de Novembre.

Durant l’acte, es va penjar una mà lila a les Escoles Velles que romandrà al balcó com a símbol de condemna a la violència masclista.

Les integrants de Viladones van fer una lectura del Manifest oficial del 25N, publicat per la Generalitat i les Diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.

I, tot seguit, es va procedir a llegir els noms de totes les assasinades enguany i es va encendre una espelma per cadascuna d’elles.

Després, el Vilama Gospel Cor va interpretar una emotiva peça com a cloenda de l’acte.

Moment de l’actuació de Vilama Gospel Cor.

Desde Viladones volem donar les gràcies a totes aquelles persones que van assistir a l’acte i van voler sumar-se a aquesta conmemoració de les víctimes i a la lluita contra la violència masclista.

També, agraïr als ajuntaments de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor per la seva implicació i el suport, així com agraïr al Vilama Gospel Cor la seva participació.

 

¡Ens volem vives! 

 

Viladones i Vilama Gospel Cor després de l’acte.